logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Компанія «Унімот Україна» планує збудувати на Львівщині нафтобазовий комплекс

24-11-2021 20:015275

Компанія «Унімот Україна» планує збудувати на Львівщині нафтобазовий комплекс

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із представниками ТОВ «Унімот Україна», які мають намір збудувати на території Львівщини нафтобазовий комплекс.

Про це інформує пресслужба ОДА.

ТОВ «Унімот Україна» є дочірньою організацією польської мультиенергетичної компанії «UNIMOT S.A.», яка своєю чергою є одним з найбільших незалежних постачальників палива, скрапленого та природного газів, а також електроенергії на польському ринку.

Як розповіли представники компанії на ринку нафтопродуктів працюють з 1992 року, більша частина акцій компанії - сімейна справа. Компанія перебуває в міжнародній асоціації «AVIA International» (включає більш як 3,2 тисячі АЗС в Європі) і розвиває мережу АЗС під брендом «AVIA» на території Польщі і України.

Основними завданнями ТОВ «Унімот Україна» є розвиток на українському ринку мережі заправних станцій під зазначеним брендом, а також здійснення поставок якісного палива, як для забезпечення АЗС «AVIA», так і для інших українських споживачів.

Відтак, з метою диверсифікації джерел постачання палива на український ринок, з урахуванням наявного у компанії досвіду роботи на польському ринку, ТОВ «Унімот Україна» має намір збудувати в західному регіоні України нафтобазовий комплекс.

Його завдання - забезпечити приймання цистерн з паливом по вузькій залізничної колії, для подальшого зливу, зберігання і відвантаження українським споживачам автомобільним і залізничним транспортом.

Так, сьогодні в межах зустрічі проговорили дорожню карту майбутнього проекту.

Очільник області запевнив представників компанії у всебічному сприянні та підтримці з реалізації об’єкту.



Сьогодні компанія розглядає дві ділянки для майбутнього будівництва.

Інвестиції першої черги в об’єкт – 12 млн євро, проєкт дозволить створити чотири десятки робочих місць.

Натомість другу чергу нафтового терміналу реалізують за умови змін до законодавства, які сьогодні вже розглядають у ВРУ. А це ще додатково 10 млн євро інвестицій та 20 робочих місць. Об’єм резервуарного парку – 54 000 м3. 

Leopolis.news