logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Дмитро Кулеба розповів, що буде ключовим для України на міністерській зустрічі НАТО в Ризі

26-11-2021 15:135818

Дмитро Кулеба розповів, що буде ключовим для України на міністерській зустрічі НАТО в Ризі
Фото: pravda.com.ua

Участь України у міністерській зустріч НАТО у Ризі надсилає сигнал РФ на тлі військових погроз з її боку, дозволить обговорити спільні кроки задля стримування агресивних намірів Москви та дає можливість узгодити позиції і очікування напередодні Мадридського саміту НАТО у 2022 році. 

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на онлайн-брифінгу у четвер, 25 листопада, повідомляє пресслужба МЗС.

Міністр повідомив, що 30 листопада та 1 грудня візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО у Ризі на тему безпеки ширшого Чорноморського регіону. 

«Ключовою темою мого візиту буде чергове загострення у зв’язку із нарощуванням російських сил на кордоні з Україною, небезпека можливого вторгнення Росії в Україну та кроки, які ми разом із євроатлантичними партнерами робимо, аби не допустити такого сценарію», - заявив Дмитро Кулеба.

Він додав, що також ознайомить колег з Альянсу із прогресом внутрішніх трансформацій нашої держави на шляху її інтеграції до НАТО.

«Запрошення України на міністерську зустріч в Ризі це дуже хороший знак. По-перше, це сигнал підтримки на тлі агресивних дій Росії. По-друге, це можливість обговорити поточну безпекову ситуацію та наші спільні дії. По-третє, це можливість узгодити позиції і очікування напередодні Мадридського саміту НАТО у 2022 році. Стратегічна участь України у міністерській зустрічі НАТО у Ризі свідчить, що завдяки нашій проактивній зовнішній політиці Україна стала більш активним учасником міжнародної політики, якого запрошують «за стіл» для обговорення та вирішення ключових питань», - розповів Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України нагадав, що Стратегія зовнішньополітичної діяльності визначає вступ України до НАТО одним з ключових пріоритетів. 

«Ми працюємо над його втіленням і досягненням консенсусу всередині Альянсу з цього питання. Це довга робота, але ми маємо її робити, робити системно і саме для цього у нас і з’явилася, вперше за тридцять років, комплексна Стратегія зовнішньої політики. Вона є не просто документом: це інструмент, що дозволяє втілювати масштабні завдання завдяки системній довгостроковій роботі», - підсумував він. 

Leopolis.news