Мостиські комунальники віддали 2 млн грн від Євросоюзу пов’язаним підприємцям

http://leopolis.news/post/53848/mostyski-komunalnyky-viddaly-2-mln-grn-vid-evrosoyuzu-povyazanym-pidpryemcyam

26/11/2021

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

За договором, замовили лінію для мийки коренеплодів, яка складається з семи одиниць обладнання. Серед них перекидач контейнерів, приймальний та завантажувальний конвеєри, миюча машина, інспекційний стіл та конвеєр із системою осушки.

Про тендер

Окрім переможця, ТОВ «Системи модернізації складів», участь у закупівлі взяв приватний підприємець Юрій Герасько із ціновою пропозицією на 80 грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались, а сума угоди відрізнялась від очікуваної вартості закупівлі лише на 88 грн.

ТОВ «Системи модернізації складів» працює під брендом Konsort. І Юрій Герасько, і ТОВ «Системи модернізації складів» зареєстровані у Полтавській області.

«СМС» є виробником конвеєрного обладнання і надало відповідні сертифікати на техніку. Жодних підтверджуючих документів на обладнання Юрій Герасько не завантажив, як і низку інших документів. Хоча у довідці про матеріально-технічну базу вказав велику кількість обладнання, офісні, складські, виробничі приміщення та наявність ремонтної та сервісної бригад. Абсолютно аналогічну довідку на іншій закупівлі вказує його конкурент ТОВ «Системи модернізації складів».

До речі на інших торгах Юрій Герасько вказує контактний номер телефону ідентичний до того, який на сайті компанії зазначає Віталій Кузін ‒ менеджер проектів «Системи модернізації складів».

Нагадаємо, що нещодавно «Наші гроші. Львів» також розповідали про узгоджені дії на іншій закупівлі комунального підприємства «Фрут банк». Тоді тендер на сушильну камеру за майже 740 тис. грн. розіграли дніпровські фірми, співвласниками яких є батько та син.

Про постачальника

ТОВ «Системи модернізації складів» зареєстровано с. Щербані, Полтавської області, власником є Віталій Дмитрієв. З початку 2021 року компанія отримала держзамовлень на 11,5 млн грн.

Єдина державне замовлення приватного підприємця Юрія Гераська ‒ постачання баків для сміття на 7 тис. грн полтавській станції.

Віталій Дмитрієв є засновником полтавського бізнес-клубу та автором книжки «Не бійтесь відчиняти будь-які двері» про свій шлях в бізнесі. Написати книжку він вирішив для того, щоб показати українську бізнес-реальність.

«Вони пишуть про свій бізнес, де у них інші гроші, інші ринки, інша політична ситуація. Все по-іншому. І я не бачив і не зустрічав в Україні жодної людини, яка б написала про наш успішний український бізнес» ‒ пояснює Віталій Дмитрієв.

Довідка: Комунальне підприємство «Фрут Банк» створено для реалізації проєкту «Створення парку агропереробки», що фінансується грантовими коштами Євросоюзу за участі місцевих фермерів, сільськогосподарського кооперативу «Фермерська родина» та Мостиської і Судововишнянської ОТГ. Загальний бюджет проєкту підприємства ‒ 22,5 млн. грн.

Leopolis.news