logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Збитки на 24 млн грн: у справі керівника Стрийського лісгоспу досі не відбулося жодного засідання

26-11-2021 21:176457

Збитки на 24 млн грн: у справі керівника Стрийського лісгоспу досі не відбулося жодного засідання
Фото: lvivlis.gov.ua, Ростислав Павлів по центру з грамотою

Миколаївський районний суд 19 квітня цього року отримав обвинувальний акт про звинувачення директора Стрийського лісгоспу Ростислава Павліва у службовій недбалості, але за сім місяців суд так і не зміг приступити до розгляду справи.

Як з’ясувало видання «Наші гроші. Львів», у справі було призначено шість засідань, усі перенесли через обвинуваченого. Чотири рази Ростиславу Павліву з’явитися до суду завадили тимчасова непрацездатність та відрядження. Ще двічі про перенесення клопотав захисник обвинуваченого через зайнятість в іншій кримінальній справі та відпустку. Чергове засідання призначили на 23 грудня.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань у квітні передало до суду справу про звинувачення директора ДП «Стрийське лісове господарство» Ростислава Павліва у службовій недбалості. Як повідомляло ДБР, він підписав акт прийому-передачі межових знаків, не провівши належної перевірки дійсних меж лісового господарства. Через це землі лісового фонду продали компанії, яка здійснювала там видобуток піску, що завдало збитків державі на 24 млн грн.

Натомість сам Ростислав Павлів стверджує, що навпаки активно боровся з незаконним видобутком піску, а звинувачення у службовій недбалості вважає формою тиску за його принципову позицію. Він розповів ZAXID.NET, що чотири роки воює з ТОВ «Агробудсервіс», яке без дозволів видобуває пісок біля Миколаєва. У 2018 році суд звільнив від відповідальності керівника фірми. За словами Павліва, це ж товариство самовільно видобуває пісок вже на іншій ділянці лісу площею 4,3 га. Щодо цього захоплення землі директор лісгоспу теж написав заяву до прокуратури.

У разі доведення вини Ростислава Павліва, йому загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі.

Засновниками ТОВ «Агробудсервіс» в рівних долях є ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» і ТОВ «Ефе Бетон», їх основні власники Онур Четінджевіз Онур і Іхсан Четінджевіз.