logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Медвідходи з Covid-відділень скидали у трьох областях просто неба: у тому числі і на Львівщині (ФОТО)

30-11-2021 14:436903

Медвідходи з Covid-відділень скидали у трьох областях просто неба: у тому числі і на Львівщині (ФОТО)
Фото: Офіс генерального прокурора, поліція Київщини

Правоохоронці викрили на Київщині злочинне угруповання, причетне до забруднення землі медвідходами з COVID-відділень. Замість утилізації небезпечних відходів вони вивозили та скидали їх на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Про це повідомляють поліція Київщини та Офіс генпрокурора.

Підприємство протягом 2020-2021 років отримало для утилізації від представників закладів охорони здоров’я понад 6 тисяч тон медичних відходів, а саме: пробірки з кров’ю та іншими біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо.

Замість спалювання небезпечних відходів директор підприємства разом з 4 спільниками вивозили та скидали їх на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Також з’ясувалося, що у квітні 2021 року ліцензії підприємства на операції у сфері поводження з небезпечними відходами  були анульовані, але працівники даного товариства, продовжили укладати договори про утилізацію медичних відходів, у результаті чого заволоділи коштами у розмірі понад півмільйона гривень.

Наразі директору товариства повідомлено про підозру у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінні майном у великих розмірах.

Його спільник підозрюється  у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, вчиненому у складі організованої групи.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще трьом співробітникам товариства, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу, зазначають прокурори.

 

За скоєне їм загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.  

Leopolis.news