logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

У «Дії» з'являться нові COVID-сертифікати на основі ПЛР-тестів

01-12-2021 17:176743

У «Дії» з'являться нові COVID-сертифікати на основі ПЛР-тестів
Фото: diia.gov.ua

Міністерство цифрової трансформації наразі завершує тестування генерування COVID-сертифікатів за допомогою порталу «Дія» на основі ПЛР-тестів.

Про це у середу на брифінгу у Вінниці повідомив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, передає Укрінформ.

«Ми завершуємо тестування COVID-сертифікатів на основі ПЛР-тестів. І ті лабораторії, які підключені до ЕСОЗ ( електронної системи охорони здоров'я – ред.) і відвантажують дані про тест, дозволяють створити такий сертифікат, який діятиме протягом 72 годин», - сказав Банік.

Він додав, що, окрім уже звичного способу отримання за допомогою «Дії» сертифікатів про щеплення від COVID-19 на основі даних з ЕСОЗ, вже близько двох тижнів українцям доступні й сертифікати про одужання від COVID-19.

Якщо ж людина одужала, але створити такий сертифікат не вдається, пацієнт повинен звернутися до сімейного лікаря. Позаяк важливо, щоб у ЕСОЗ було зазначено, що людина хворіла саме на COVID-19. Інші застудні захворювання не можуть бути підставою для генерування «Дією» такого сертифікату.

Він додав, що Мінцифри хотіло б, щоб усі медичні системи працювали коректно, витримували навантаження, і щоб не виникали складнощі із внесенням даних. Утім, у разі виникнення труднощів з генеруванням будь-якого з видів COVID-сертифікату українці можуть звернутися до команди підтримки «Дії». Волонтери підкажуть відвідувачам, що потрібно робити у кожній конкретній ситуації.

Leopolis.news