logo
28/03
27/03
2 ...

Львівські депутати погодили будівництво житла в громадській зоні на вулиці Зеленій

03-12-2021 15:195406

Львівські депутати погодили будівництво житла в громадській зоні на вулиці Зеленій
Фото: ілюстративне

Депутати Львівської міської ради віддали ТОВ «Монтажно-виробниче об’єднання» в оренду ділянку для будівництва багатоповерхівки в громадській зоні.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Йдеться про територію площею 0,7 гектарів на вул. Зеленій, 115б поблизу парку «Погулянка». За зонінгом територія належить до зони Г-2. Вона передбачена для будівництва громадської інфраструктури, як-от торгових комплексів чи офісів. А житло тут дозволено лише змішане – з громадськими приміщеннями на нижніх поверхах та житлом на верхніх.

Ділянку для компанії надали в оренду на десять років, вартість оренди орієнтовно 870 тис. грн на рік. У пояснювальній записці до ухвали зазначено, що ділянку виділяють для будівництва багатоквартирного будинку із об’єктами торгово-розважальної інфраструктури. Підставою для такого рішення стали майнові права компанії на нерухомість на цій землі — нежитлове приміщення площею майже 3 тис. м2

Дозволи попри порушення

Юридичний департамент Львівської міської ради висловив зауваження до цього рішення. Зокрема, що згідно з реєстром, насправді площа приміщення 6 тис. м2 , тобто в документи внесені неправдиві відомості. А також підстава, за якою компанія набула право власності (висновок бюро технічної інвентаризації) не відповідає вимогам законодавства.

Про юридичні зауваження перед голосуванням нагадав і Сергій Коровайник, начальник управління земельних ресурсів міськради. Попри це «за» проголосувало 47 депутатів, ще 3 не голосувало і така ж кількість утрималась.

Про компанію

Львівська компанія «Монтажно-виробниче об’єднання» зареєстрована 2019 року. Її власником є Орест Андрусяк, якому належить низка будівельних компаній. Зокрема ПП «Соната сервіс груп», яке проводить будівництво десятиповерхівки на вул. Замарстинівська 127, під брендом ЖК «Барселона». Цей кількасекційний житловий будинок  також зводять у зоні Г-2.

Leopolis.news