logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Одеса, Дніпро, Київ: німецьке видання Bild облікувало план нападу на Україну, який є у Путіна

04-12-2021 14:367475

Одеса, Дніпро, Київ: німецьке видання Bild облікувало план нападу на Україну, який є у Путіна
Фото: babel.ua

Вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Згідно з даними німецького видання BILD, Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в «ящик», і не вирішив, чи буде він реалізований.

Про це інформує УНН.

Видання повідомляє, що про плани Росії щодо захоплення деяких частин території України було відомо із середини жовтня. Зазначається, що Центральне розвідувальне управління США перехопило російські військові повідомлення, насамперед проінформувавши про це власний уряд.

Першим про це повідомило видання The Washington Post сьогодні вранці. За даними газети, Путін планує вторгнення за участю 175 тисяч солдатів.

Проте видання BILD дізналося подробиці про російські плани, які, за словами одного з високопоставлених офіцерів, «лежать у скриньці, а Путін ще не вирішив, чи їх буде реалізовано».

Згідно з джерелом відомства, за наказом Путіна російська армія завдасть «одночасної атаки з північного Криму через території ОРДЛО на сході та з півночі». Цей висновок є як оцінкою НАТО, так і висновками української військової розвідки.

Таким чином, атака може статися наприкінці січня – на початку лютого, якщо Україна та НАТО не дадуть відповіді на вимоги Путіна, повідомляє видання.

Проте в НАТО повідомляють, що атаку розглядають у три етапи, кожна фаза також може бути останньою в операції, якщо реакція Заходу на вторгнення призведе до переоцінки ситуації.

Фаза 1: Південь

Якщо вірити джерелу, на першому етапі буде захоплено південь України, щоб забезпечити постачання до Криму, а також відрізати Україну від моря і від постачання.

Повідомляється, що Росія планує використати десантні кораблі, які були перекинуті з Балтійського моря до регіону навесні, для перевезення танків та військ з Криму на околиці Одеси.

За словами ще одного високопоставленого офіцера, Росія передбачає проведення десантної операції на схід від Одеси, між містами Фонтанка та Коблево. Російські війська просунуться на північний схід від міста, потім повернуть ліворуч і просунуться до Придністров'я. Таким чином, ворожі війська оточили б Одесу.

Водночас у Херсонській області вздовж річки Дніпро проводитимуться «повітряно-десантні операції спецназу», які заблокують мости через Дніпро і таким чином припинять постачання.

«З Криму спочатку буде лише артилерійський вогонь по сильним українським позиціям. Тоді українські війська будуть зав'язані тут і не зможуть відбити мости за ними», - пише видання.

Крім того, російські танкові частини, за підтримки військово-морського флоту та авіації, будуть просуватися на захід з окупованого Донбасу на сході України, потім розділяться та просунуться, з одного боку, у Запоріжжя, і далі з іншого боку просуватимуться у бік Криму.

Якщо це вдасться, весь південь України опиниться під контролем Росії, і Путін збудує коридор з Росії до кордону НАТО з Румунією.

Фаза 2: Північний схід

Паралельно з першою фазою війни російська авіація та балістичні ракети послаблять військовий потенціал України по всій країні.

Якщо Москва вирішить, що умови для цього виконані, російські танкові частини можуть перейти кордон у Луганській та Харківській областях та просунутися до великих міст Дніпро та Полтава.

«Перш за все, вони оточуватимуть або оточуватимуть міста і відключатимуть електрику, газ і постачання продовольства. За кілька тижнів росіяни можуть уславити себе як рятівників мирних жителів, вторгнутися в міста, що капітулюють, і врятувати українське населення від голоду або смерті», - повідомляє один з офіцерів.

Фаза 3: Київ

На третьому етапі російські війська підуть на Київ із півночі. При цьому джерела BILD зазначають, що це може статися і на початку війни, якщо цього вимагатимуть обставини.

Чи братиме Білорусь?

Наразі в НАТО не впевнені, чи буде режим Лукашенка брати участь у бойових діях із Білорусі.

Зазначається, що якщо Білорусь буде готова стати як відправна точка для російських або навіть білоруських атак, це буде план Росії щодо оточення та облоги Києва з північного сходу та північного заходу за допомогою кліщів (жаргонна назва охоплення або подвійного охоплення — маневру у військовій справі – ред.).

Згодом російські війська просунуться «приблизно до лінії Коростень-Умань, щоб відрізати постачання із Західної України. Тоді можна було б чекати на капітуляцію Києва, а значить, і Україну під тиском Заходу».

Внаслідок такого сценарію, про який у Москві говорять, Росія займе близько двох третин нинішньої території України.

При цьому, інше джерело відзначило, що якщо Росія вторгнеться, санкції все одно будуть. Тоді вже немає сенсу зупинятися на півдорозі.

«Українці будуть боротися, але вони не зможуть протистояти великому наступу росіян. Якщо їх не буде повністю знищено, київські збройні сили відійдуть на захід країни», - сказав BILD високопосадовець.

У коментарі виданню джерела також повідомили, що американських протитанкових ракет «Джавелін» не вистачить для всіх російських танків, а турецькі безпілотники «Байрактар» - легка здобич для російських бойових літаків».

Для того, щоб Україна змогла оборонятися, їй потрібні сучасні зенітні ракети "Патріот» і протикорабельні ракети типу «Гарпун».

Як заявив у коментарі виданню офіцер західної служби безпеки, союзники зараз переосмислюють постачання зброї в Україну. Однак це рішення не може виходити від НАТО, а лише його суверенних членів.

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.

Тиждень тому аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські й бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передуватиме серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися.

Україна, зі свого боку, в додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї «Патріот» і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну за участі 175 тисяч військових.

 

Leopolis.news