logo
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

Поляки затримали російське судно з п’яним екіпажем

05-12-2021 10:436411

Поляки затримали російське судно з п’яним екіпажем
Фото: portalmorski.pl

Польські прикордонники заявили про затримання російського судна «Руслана», яке плило просто до пляжу острова Собешево (Гданський район).

 

Про це інформує «Громадське» із посиланням на низку польських ЗМІ.  

Як зазначається, російське судно «Руслана», власником та оператором якого є ТОВ «Трансфлот» із Санкт-Петербурга, о 4 ранку 4 грудня ледь не сіло на мілину на березі острова Собешево.

Судно йшло з Клайпеди (Литва) до гданського Північного порту, але відхилилося від курсу та прямувало у бік пляжу. Корабель рухавсь зі швидкістю близько 11 вузлів (близько 20 км/год) та не відповідало на радіозапити польської берегової служби.

Врешті, російське судно зробило крутий поворот перед тим, як зійти на мілину за приблизно кілометр від пляжу та відправилося якірну стоянку порту Гданська.

Морська адміністрація помітила дивні маневри судна і розповіла про це прикордонникам.

Відтак службовці прикордонної служби піднялися на борт російського судна. Вони виявили, що екіпаж був п'яним: у капітана було майже проміле алкоголю, у двох офіцерів – близько 1,5 проміле.

Наразі судно затримано на якірній стоянці порту Гданська. На його борту перебувають інспектор Морського управління у Ґдині у супроводі офіцерів Кашубського дивізіону Прикордонної служби. 

Leopolis.news