logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
2 ...

Понад 40 тис. австрійців вийшли на мітинг у Відні проти продовження локдауну

05-12-2021 15:486747

Понад 40 тис. австрійців вийшли на мітинг у Відні проти продовження локдауну

У суботу понад 40 000 людей влаштували ходу у Відні на знак протесту проти продовження локдауну та планів зробити обов’язковими COVID-щеплення задля стримування пандемії.

 

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на «Reuters».

Люди несли плакати з написами: «Я вирішу сам», «Зробіть Австрію знову великою» та «Нові вибори» — нагадування про нещодавні політичні потрясіння, які мали наслідком зміну трьох канцлерів в країні протягом двох місяців.

Правоохоронці застосували перцевий спрей проти деяких протестувальників, які запускали феєрверки у поліцейських та затримали деяких учасників ходи.

Австрія повідомила про майже 1,2 мільйона підтверджених випадків коронавірусу та понад 12 000 смертей внаслідок пандемії COVID-19 з початку кризи у сфері охорони здоров'я минулого року.

Раніше з метою стримування поширення коронавірусної інфекції федеральний уряд Австрії запровадив із 19 листопада локдаун на всій території країни. Було заявлено, що він діятиме 20 днів.

Головний комітет Національної ради Австрії офіційно продовжив в країні до 11 грудня запроваджений у зв'язку з пандемією коронавірусу локдаун.

Під час локдауну діє цілодобове обмеження виходу з дому – як для вакцинованих, так і для нещеплених людей. Із 22 листопада залишати власні оселі можна лише з визначених причин, як-от праця та освіта, купівля продуктів, використання медичних та адміністративних послуг, відпочинок на свіжому повітрі неподалік місця проживання. 

Leopolis.news