logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Україна до кінця року має сплатити 170 млн грн боргів – Мінфін

05-08-2019 21:421698

Україна до кінця року має сплатити 170 млн грн боргів – Мінфін
Фото: zaxid.net

На погашення й обслуговування внутрішнього та зовнішнього державного боргу Україні до кінця цього року треба спрямувати кошти в еквіваленті 169 млрд грн.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на пресслужбу Міністерства фінансів.

«За прогнозними розрахунками, до кінця 2019 року на погашення та обслуговування внутрішнього та зовнішнього державного боргу потрібно спрямувати в еквіваленті гривні 169 млрд грн (з яких 71,4 млрд грн за номінованими в гривні ОВДП, а решта виплати в іноземній валюті)», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що для вчасного і повного фінансування дефіциту та обслуговування боргу, відповідно до Середньострокової стратегії управління держборгом, важливим пріоритетом є концесійне (пільгове) фінансування від офіційних кредиторів (ЄС) та МФО (передусім Світовий банк).

«Таке фінансування є дешевшим та довшим за ринкові (комерційні) запозичення. Таке фінансування передусім залежить від продовження ефективної співпраці з МВФ», – наголосили у міністерстві.

У Мінфіні стверджують, що в серпні-грудні залишаються ризики невиконання доходів, зокрема через міцніший курс гривні та нижчий обсяг імпорту. Саме тому уряд уже ініціював заходи, що мають на меті підвищити ефективність адміністрування податків та зборів і протидіяти правопорушенням та зловживанням на митниці.

У міністерстві вважають, що початок роботи Державної податкової служби та Державної митної служби з новими підходами до виконання їхніх функцій сприятиме зниженню ухилення від сплати податків та зменшенню контрабанди, що сприятиме забезпеченню рівних правил гри для бізнесу. Також відповідні заходи сприятимуть збільшенню доходів бюджету.

Leopolis.news