logo
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Шевченківському гаю планують створити сучасний літній театр

08-08-2019 14:231016

У Шевченківському гаю планують створити сучасний літній театр
Фото: ЛМР

У Львові створять робочу групу з напрацювання проекту створення сучасного літнього театру в Музеї народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 8 серпня, на Співочому полі відбулася нарада щодо створення літнього театру.

«Це має бути сучасний літній театр з накриттям над всім залом і сценою. Для її створення потрібно мати постійно діючу робочу групу, адже це треба робити швидко. Для мене важливо якнайшвидше вийти на ідеальний концепт. Все має бути продуманим: як сюди під’їхати, підійти, питання накриття від вітру і дощу, евакуації тощо», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час наради йшлось про те, що простір Співочого поля для концепту лісової сцени є унікальним, тому для такого проекту варто напрацьовувати чітку концепцію та шукати компетентних архітекторів.

«Ми вже досліджували це питання і знайшли мінімум трьох компетентних архітекторів, які можуть це робити. Ми з ними контактували, і деякі з них вже зацікавились цією ідеєю. Це складний проект, але потрібно дотримуватись простої логіки: визначаємо, що ми хочемо, а чого ні, і тоді архітектор починає працювати», – розповів директор Органного залу Іван Остапович.

На нараді було визначено, що новий відкритий зал має вміщати понад 1500 глядачів і працювати близько 200 днів у році.

Leopolis.news