Тероборону Львівщини очолив захисник Донецького аеропорту Валерій Курко

http://leopolis.news/post/56400/teroboronu-lvivshchyny-ocholyv-zahysnyk-doneckogo-aeroportu-valeriy-kurko

11/01/2022

Відповідний наказ учора підписав Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, інформує пресслужба ЛОДА.

«Призначити підполковника Валерія Курка, командира навчального батальйону 199 навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, командиром кадру 103 Окремої бригади територіальної оборони регіонального управління сил територіальної оборони «Захід», – йдеться у наказі.

Валерій Курко як командир третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади був одним із захисників Донецького аеропорту.

«Нагадаю, що з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон України "Про основи національного спротиву». Важливою його складовою є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву. Закликаю усіх проявити активну громадянську позицію та стати на захист рідної землі», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Записатися до лав сил територіальної оборони можна, вступивши на військову службу за контрактом у резерві.

Для цього громадянам України потрібно:

  • мати від 18 до 57 років,
  • звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де Вам підкажуть усі подальші кроки.

Детальна інформація - за адресою: м. Львів, вул. Ів. Франка, 25, або за одним із номерів: (096) 080-69-87;  (066) 829-04-34.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news