logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Акцію на підтримку Порошенка планують провести мирно – нардеп від «ЄС»

16-01-2022 13:271416

Акцію на підтримку Порошенка планують провести мирно – нардеп від «ЄС»
Фото: polygraf.net

Всеукраїнська акція на підтримку п'ятого Президента України Петра Порошенка, запланована на 17 січня біля Міжнародного аеропорту «Київ» у Жулянах, має відбутися без сутичок чи будь-яких дій, які б були на шкоду Україні.

 

 

 

Про це заявив народний депутат України від фракції «Європейська солідарність» Ростислав Павленко заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Укрінформ».

«Ми не плануємо ніяких сутичок чи будь-яких дій, які б були на шкоду Україні, але все насправді зараз залежить від влади», – сказав Павленко.

Він пояснив, що головна мета присутності громадян біля Міжнародного аеропорту «Київ» у цей день – наголосити на необхідності діяти у рамках закону.

«Підтримка людей, участь людей нагадала б представникам влади про те, що треба триматися у межах закону, і тоді все буде добре», – сказав політик.

Нагадаємо, Порошенку хочуть обрати запобіжний захід у день повернення. Сам Порошенко каже, що не опиниться за ґратами.

Як повідомляли, наприкінці грудня п’ятому президенту України та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді. Підозру підписав заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко.

У ДБР розповіли деталі. Зокрема, вони розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд грн. Як зазначається, «п'ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

На початку січня Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news