Порошенко припускає, що його літак можуть посадити в іншому аеропорту, а не в Жулянах

http://leopolis.news/post/56686/poroshenko-prypuskae-shcho-yogo-litak-mojut-posadyty-v-inshomu-aeroportu-a-ne-v-julyanah

16/01/2022

Про це Порошенко заявив на брифінгу у Варшаві.

За його словами, у Зеленського спеціально дуже уважно вивчають досвід із Протасевичем. «Бо це вони літак із «вагнерівцями» не можуть саджати, а літак WizzAir вони можуть саджати. Але я дуже сподіваюся, що цього не станеться», – зазначив Порошенко.

Відповідаючи на питання, чи не може РФ використати оце його протистояння із  Зеленським він сказав, що Росія уже дуже активно використовує це питання.

«Якщо ви подивитеся Соловйова, Кисельова… По всіх цих програмах це сьогодні одна з головних тем. І безумовно, це використовується в пропагандистській боротьбі, і це свідчить про неадекватність і некомпетентність української влади при реалізації цих сценаріїв», – додав він.

Порошенко також  пояснив, чому Зеленський міг дати вказівку порушити проти нього справу.

Нагадаємо, Порошенку хочуть обрати запобіжний захід у день повернення. Сам Порошенко каже, що не опиниться за ґратами.

Як повідомляли, наприкінці грудня п’ятому президенту України та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді. Підозру підписав заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко.

У ДБР розповіли деталі. Зокрема, вони розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд грн. Як зазначається, «п'ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

На початку січня Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news