logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Мешканців Львівщини закликають подавати наукові роботи на премію FrankoPrize 2022

17-01-2022 12:061097

Мешканців Львівщини закликають подавати наукові роботи на премію FrankoPrize 2022
Фото: ЛОДА

15 січня розпочався прийом наукових робіт на участь у конкурсі на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка. Приймає роботи Міжнародний фонд Івана Франка.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Обов’язковою умовою для участі у конкурсі є заповнення електронної форми за посиланням, а три друковані примірники монографії  з автографом автора слід надіслати на поштову адресу Комітету Премії (01054, м. Київ, вул. Володимирська, 48А, офіс 15).

Наукові роботи, які подаються на Премію, повинні мати міжнародне значення,  належати до соціально-гуманітарних дисциплін і ґрунтуватися на засадах наукового осмислення історичних або сучасних процесів у культурі, політиці та суспільному житті України.

Комітет Премії приймає наукові роботи з 15 січня до 1 березня 2022 року. До участі в конкурсі запрошують дослідників, монографії  яких були опубліковані у 2019-2021 роках та мають ISBN.

Рекомендувати наукову роботу на здобуття Премії  може або академічна установа, заклад вищої освіти України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, або лауреати Премії попередніх років. Дослідження мають відповідати позиції Івана Франка, яку він висловив за життя: «Ця праця наскрізь критична,  діло холодного розуму, натхнена великою ідеєю одноцільності і своєрідності…»

Детальніше з умовами участі у конкурсі на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка можна ознайомитися за посиланням.

Міжнародну премію імені Івана Франка присуджують щорічно з 2016 року. Лауреат Премії отримує  грошову винагороду та золотий знак. Урочиста церемонія нагородження лауреата відбувається щороку 27 серпня – у День народження Івана Франка – на його батьківщині.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news