logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

Керівник Бюро нацбезпеки Польщі анонсував зустріч Зеленського та Дуди

17-01-2022 12:501019

Керівник Бюро нацбезпеки Польщі анонсував зустріч Зеленського та Дуди
Фото: Укрінформ

Павел Солох, що займає посаду керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща, анонсував зустріч президента Польщі Анджея Дуди та Президента України Володимира Зеленського.

Про це він заявив в ефірі Польського радіо, повідомляє «Українська правда».

Голову Бюро національної безпеки запитали, наскільки реальною є сьогодні ескалація конфлікту проти України. Солох нагадав, що останнім часом переговори з Росією проходили в різних форматах.

«Попереду тиждень, протягом якого також будуть численні консультації, переважно серед союзників. Наш президент зустрінеться з президентом України», – сказав він.

«Ми в такому місці, що можна сказати, що росіяни не відмовилися від своїх вимог, дуже радикальних, якщо не сказати прямо – нахабних. Захід представив єдину позицію» - зазначив Солох.

Він також додав, що після російсько-американських переговорів є запевнення від американських союзників, що «незалежно від того, що було вирішено, ми – як союзники – будемо інформовані на різних рівнях».

«Звісно, ситуація патова, але треба бути готовим до того, про що говорив міністр оборони Британії, що Росія найближчими днями може напасти на Україну», – заявив Солох.

На питання, який сценарій видається найбільш вірогідним в Україні на даний момент, Солох відповів, що «можливий будь-який варіант».

«Здається, що масовий напад, спрямований на захоплення всієї території України, виглядає найменш вірогідним, хоча, звісно, ​​не можна виключати, і росіяни, як завжди в таких ситуаціях, досліджують свої можливості, з точки зору дестабілізації країни без жодного пострілу, без руху армії», – сказав глава Бюро нацбезпеки Польщі.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news