logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

На Турківщині відбудеться фестиваль меду

09-08-2019 08:152036

На Турківщині відбудеться фестиваль меду

У неділю, 18 серпня, у курортній перлині Львівщини – в с. Розлуч Турківського району відбудеться районний фестиваль меду. Такий захід в бойківському краю прижився і стає традиційним.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Мета солодкого фестивалю – привернути увагу до Бойківського краю, популяризація природних та творчих здобутків, сприяння гостям та туристам у відпочинку, максимально дізнатись про Турківщину.

За словами організаторів фестивалю, на ньому свої уміння і таланти продемонструють не тільки бджолярі, але і сировари, народні умільці, люди, які працюють в різних напрямках: травники, гіди – туристи, власники агроосель, агроколекціонери.

У неабиякій вигоді будуть гості фестивалю. Вони матимуть змогу милуватись мальовничими краєвидами гір та цілющих джерел, стати глядачем насиченої концертної програми, яку складуть пісні, танці, музика, розваги.

Неодмінно увагу привернуть виставки-продажі цілющих трав, чаїв, продуктів бджільництва, унікальних напоїв, бальзамів молодості, продуктів, м’ясних виробів. Не обійдеться без різних видів сирів, виготовлених по Швейцарській технології з екологічно чистої продукції, бездріжджового хліба, йогуртів домашнього виробництва, сучасних страв бойківської кухні, різноманітних випічок.

Гості фестивалю зможуть придбати сувеніри – картини, різьбу по дереву, вишиванки, писанки, краєзнавчі, художні книжки письменників Турківщини та Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», видання відомих істориків тощо.

Фестиваль буде не лише солодким від меду, але й вдовольнить різноманітні забаганки кожного, хто візьме в ньому участь.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news