logo
16/04
15/04
2 ...

Львів'яни можуть сьогодні набрати свяченої води з резервуара на площі Ринок

19-01-2022 12:26500

Львів'яни можуть сьогодні набрати свяченої води з резервуара на площі Ринок
Фото: автор: Роман Балук

Львів'яни можуть упродовж дня прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара.

Зважаючи на збільшення динаміки захворюваності на COVID-19, цього року у Львові не було традиційного освячення води на свято Богоявлення. Аби уникнути великого скупчення людей, отці провели Чин водосвяття з самого ранку. Відтак, упродовж дня охочі можуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Цьогоріч Чин водосвяття, згідно з графіком, очолив єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

«З Божою допомогою ми знову маємо можливість спільною молитвою переміститися зі Львова до берегів річки Йордан, прославляти охрещеного Господа Ісуса Христа, приймати, відчувати присутність Святого Духа та почути голос Бога Отця: «Це Син мій улюблений».

Молитвою святого Василія Великого ми прославляли, що сьогодні очищаються води, люди просвітлюються і стають благочестивими. Через освячену воду просимо Бога відігнати від нас хвороби і недуги, зцілити наші душі і тіла. І сьогодні Львів схожий на Йордан, осяяний, прикрашений Святим Духом. Молимо Господа, щоб духовний образ Львова укорінювався, щоб віра громади і міської влади зміцнювалася», - зазначив єпископ української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян. 

Відтак, упродовж дня всі охочі можуть набрати необхідну кількість освяченої води. Її вистачить усім, адже об’єм резервуара – 1500 літрів.

До слова, зважаючи на постійно мінливу температуру повітря, на водоймах крига може бути нестійкою, тож мерія закликає усіх мешканців Львівської МТГ утриматися від купання і пірнання в ополонку.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news