logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У МОН пройшло засідання робочої групи, на якому говорили про запровадження ІТ-курсу у вишах

19-01-2022 19:031384

У МОН пройшло засідання робочої групи, на якому говорили про запровадження ІТ-курсу у вишах
Фото: МОН

У вівторок, 18 січня, пройшло засідання робочої групи проєкту «Бізнес йде до університетів», де було презентовано дорожню карту впровадження університетського курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів». У засіданні взяв участь Держсекретар МОН Сергій Захарін.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Включення курсу, розробленого представниками IT-бізнесу, до навчальної програми закладів вищої освіти стане важливим кроком на шляху популяризації інформаційних технологій в Україні та підготовки спеціалістів, кваліфікація яких відповідатиме потребам ринку. У перспективі це призведе до розвитку інноваційного підприємництва в Україні, адже з’являтимуться нові цікаві ідеї стартапів та прибуткових колаборацій з бізнесом», – зазначив Сергій Захарін.

Курс «Створення та розвиток IT-продуктів» розроблено у межах співпраці Міністерства освіти і науки з громадською організацією Product IT Foundation for Education (PFE), метою якої є посилення практичної складової вищої освіти, науки, наукової та науково-технічної діяльності для задоволення потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах.

Передбачається, що у лютому-квітні 2022 року відбудеться запуск пілотної програми курсу у шести ЗВО, де студенти працюватимуть онлайн з менторською підтримкою.  За результатами апробації курс буде викладатися на постійній основі у понад 50 університетах з вересня 2022 року.

Під час пілотного впровадження у визначених ЗВО будуть створені робочі групи, до складу яких увійдуть представники МОН, Мінцифри, ЗВО, партнерів програми та студентства. Буде визначено викладача-координатора, в межах дисципліни якого вивчатиметься курс. Викладачі, залучені до пілотного проєкту, пройдуть відповідне навчання. Програму курсу буде удосконалено відповідно до відгуків студентів та викладачів, які вони нададуть під час та після завершення навчання.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news