logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Українці мають виступати спільно проти російської загрози – Блінкен

19-01-2022 19:173080

Українці мають виступати спільно проти російської загрози – Блінкен
Фото: politico.com

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Україну заявив, що не може докладно коментувати справу щодо п’ятого президента Петра Порошенка.

 

Про це Блінкен сказав в ефірі телеканалу «24 Україна»,інформує УП.

«Я не можу докладно коментувати цієї справи, але дуже важливо, щоб у будь-якому судовому розгляді, цьому, чи будь-якому іншому, щоб усе було законно, судді були незалежними, щоб було правовладдя, щоб не було ані мазунчиків, ані переслідуваних», – сказав він.

При цьому Блінкен наголосив, що наразі, попри відмінність, українці мають об’єднатися перед лицем російської загрози.

«Українці мають виступати спільно, хоч які були їхні політичні погляди і відмінність у цих поглядах. Росія зробить усе, щоб був розбрат, щоб поділити націю, щоб люди виступали одне проти одного, а не проти неї. Треба єдино, спільно виступити проти Росії, боронячи своє майбутнє», – зазначив він.

Як повідомляли, сьогодні Печерський районний суд Києва оголосив запобіжний захід п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку – особисте зобов’язання.

Обвинувачення вимагало запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 2 місяців з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

Як відомо, у грудні 2021 року Державне бюро розслідувань оголосило Порошенку підозру у держзраді та сприянні терористичним організаціям. Порошенка та інших фігурантів підозрюють у тому, що вони за державні кошти купували в ОРДЛО вугілля. За даними слідства, протягом 2014-2015 років окупаційній владі було передано понад 200 млн грн, усього ж схема коштувала держбюджету близько 1,5 млрд грн.

На початку січня Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка.

Уранці 17 січня 2022 року Порошенко прилетів з Варшави (Польща) до Києва і прийшов на судове засідання в Печерському районному суді Києва.

ДБР під час обрання запобіжного заходу Порошенку опублікувало обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання впродовж 2014–15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news