logo
23/04
22/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

У Білому домі заявили, що США сприйматимуть як вторгнення будь-який перетин українського кордону військами РФ

20-01-2022 10:251665

У Білому домі заявили, що США сприйматимуть як вторгнення будь-який перетин українського кордону військами РФ
Фото: dw.com

Під час спілкування з пресою, присвяченому річниці інавгурації, у середу, Байден заявив, що «Росія зіткнеться з наслідками» у випадку подальшої агресії проти України і сказав, що відповідь залежатиме від того, що саме Росія зробить.

Про це повідомляє Голос Америки.

В заяві Білого дому, виданій після пресконференції Байдена також підкреслюється - президент США «чітко заявив російському президентові: якщо будь-які військові сили перейдуть український кордон, це означатиме поновлення вторгнення і це отримає швидку, жорстку й об‘єднану відповідь від Сполучених Штатів та союзників».

Речниця Білого дому Джен Псакі підкреслила, що Байден знає, що росіяни можуть вдатись до дій, які не включають військову агресію, такі як кібернапади та пара-військову тактику. «Сьогодні він підкреслив, що такі дії російської агресії отримають рішучу, відповідну та об‘єднану відповідь», - йдеться в заяві.

Під час пресконференції Байден також заявив, що, на його думку, Путін не хоче «повномасштабної війни», але він «намагатиметься випробувати США та НАТО якомога серйозніше». «Але, гадаю, заплатить серйозну і важку ціну за це, і він не знає, чого це йому коштуватиме. Гадаю, він пошкодує, якщо це зробить», - додав Байден.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, Байден пообіцяв Росії катастрофічні економічні санкції у разі вторгнення в Україну.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news