logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

У «Краковці» вилучили майже 4 тонни контрабандних овочів, які намагалися ввезти з Польщі (ФОТО)

20-01-2022 13:431110

У «Краковці» вилучили майже 4 тонни контрабандних  овочів, які намагалися ввезти з Польщі (ФОТО)
Фото: Львівська митниця

Днями в пункт-пропуску «Краковець-Корчова» з Республіки Польщі прибула вантажівка, в якій, згідно з товарно-супровідними документами, знаходилось понад 11 тон овочів та фруктів на суму понад 500 тис. гривень.

Як повідомляє Львівська митниця, товар було відправлено з польського міста Ярослав на адресу одного з київських підприємств.

Однак, під час зважування транспортного засобу митники встановили, що загальна маса автомобіля, завантаженого товаром, є значно більшою від заявленої в документах.

Під час поглибленого огляду митники та прикордонники встановили, що у вантажівці знаходиться на 2,6 тонни більше салату-латуку, на 440кг капусти-броколі на 440кг, а майже тонна салату-ромен взагалі не вказана в документах.

Відтак, директор фірми-відправника, подав для переміщення товару документи, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару їх кількості та вартості. Щодо нього складено протокол порушення митних правил, передбачене ч1.ст.483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України.

Товари вилучено. Невдовзі справу буде скеровано до суду.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news