У Львівській ОДА пояснили, за яких умов запровадять дистанційне навчання у школах області

http://leopolis.news/post/56971/u-lvivskiy-oda-poyasnyly-za-yakyh-umov-zaprovadyat-dystanciyne-navchannya-u-shkolah-oblasti

20/01/2022

 

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«У порівнянні з попереднім спалахом COVID-19 на території області частка інфікованих дітей зросла удвічі. Саме тому члени комісії рекомендували перейти  на дистанційне навчання закладам освіти у випадку, якщо показники захворюваності на ГРВІ там перевищують 50%. Однак остаточне рішення ухвалюють комісії ТЕБ і НС територіальних громад, зважаючи на ці показники», – прокоментував заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний. 

Як зауважив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, нова хвиля поширення коронавірусу небезпечна тим, що спричинила збільшення кількості захворювань саме серед дітей. Якщо раніше показник був в межах 5%, то зараз він зріс удвічі – 10% від загалу.   

Обов’язковим залишається носіння маски в громадських місцях, дезінфекція рук та робочих поверхонь, дотримання соціальної дистанції. 

Керівників відділів освіти райдержадміністрації просять щоденно до 9:30 год інформувати департамент освіти і науки облдержадміністрації про кількість закладів освіти району, які перейдуть на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, у Львівській області рекомендували перевести учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

У Львові посилять карантин.

За добу, 19 січня, на Львівщині виявили 1 440 нових випадків коронавірусу.

Як повідомляли, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що в Україні розпочався черговий спалах коронавірусу з епіцентром в західному регіоні. 

Наразі у «помаранчевій» зоні перебувають 7 областей України: Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська та Чернівецька області. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news