Майже 70 млн грн збитків: ексдиректорка підприємства у Трускавці організувала стихійне сміттєзвалище

http://leopolis.news/post/57011/mayje-70-mln-grn-zbytkiv-eksdyrektorka-pidpryemstva-u-truskavci-organizuvala-styhiyne-smittezvalyshche

21/01/2022

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури повідомлено про підозру колишній директорці одного із підприємств Трускавця за фактом забруднення земельної ділянки речовинами і відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей та довкілля, що призвело до її псування  (ч.2 ст.239 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрювана надавала вказівки своїм працівникам, щоб вони вивозили побутове сміття від діяльності підприємства на вільну земельну ділянку, яка розташована у курортному місті.

У результаті чого відбулось забруднення понад 700 кв м землі твердими побутовими відходами. Встановлено, що сума збитків завданих кримінальним правопорушенням, внаслідок засмічення земельної ділянки та забруднення ґрунту на ній, становить 67, 5 млн грн.

Завдяки втручанню правоохоронних органів засмічення вказаної земельної ділянки усунуто.

З метою відшкодування шкоди заподіяної забрудненням ґрунту прокурорами готується цивільний позов.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ відділення поліції №2 Дрогобицького районного управління поліції ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Дрогобицького РВ Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news