logo
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

СБУ затримала ще одного псевдомінера: був засуджений за вбивство у РФ

21-01-2022 16:57802

СБУ затримала ще одного псевдомінера: був засуджений за вбивство у РФ

Співробітники Служби безпеки України спільно з іншими правоохоронними органами встановили і затримали зловмисника, який здійснив серію «мінувань» у Мелітополі.

 

За інформацією СБУ, зловмисник скористався мобільним телефоном і повідомив на гарячу лінію поліції, що встановив «вибухові пристрої» по всьому Мелітополю, але першим він нібито замінував саме районний відділ поліції.

За результатами обстеження приміщень та прилеглих територій на виявлення вибухових речовин правоохоронці встановили, що повідомлення про мінування хибне.

Упродовж декількох годин співробітники СБУ та Національної поліції встановили особу «анонімного терориста». Ним виявився місцевий мешканець, раніше засуджений за скоєння тяжких злочинів в Україні, а також за вбивство на території РФ.

За фактом неправдивого повідомлення про мінування розпочато кримінальне провадження за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.

Перевіряється факт причетності громадянина до скоєння інших аналогічних злочинів на території області.

Як повідомляли, співробітники СБУ затримали зловмисника, який за допомогою російських спецслужб зробив неправдиве повідомлення про мінування Гірничого фахового коледжу Криворізького національного університету.

За інформацією СБУ, спецслужби РФ активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news