logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Канада готова надати Україні $120 млн кредиту

21-01-2022 21:25859

Канада готова надати Україні $120 млн кредиту
Фото: cbn.com.ua

Канада надасть уряду України кредит у розмірі до 120 мільйонів канадських доларів на тлі спроб Росії дестабілізувати Україну.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, його цитує Globalnews.

«Росія прагне дестабілізувати Україну, в тому числі й економічно. Цей кредит допоможе підтримати економічну стійкість України», - сказав Трюдо.

«Ми також вивчаємо інші варіанти надання фінансової та іншої підтримки… Канада знову закликає Росію до деескалації та змістовного діалогу», - додав він.

Канада також запропонувала надати грант на технічну допомогу в розмірі до 6 мільйонів доларів для підтримки реалізації кредиту. Офіційні особи Канади та України вже зустрічаються для того, щоб обговорити можливі умови кредиту та терміни його реалізації, йдеться у пресрелізі канадського уряду, опублікованому у п'ятницю.

«Ми завжди були другом України; ми завжди будемо поруч із необхідною підтримкою», - додав Трюдо.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Канади виділити 120 млн доларів на допомогу Україні. 

«Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада вкотре демонструє відданість духу особливого партнерства між нашими країнами», - написав глава держави у Twitter.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news