logo
19/04
18/04
2 ...

Мерія Львова просить сьогодні та завтра виносити ялинки, аби їх могли забрати на переробку

22-01-2022 18:10878

Мерія Львова просить сьогодні та завтра виносити ялинки, аби їх могли забрати на переробку
Фото: ілюстративне

Із завершенням різдвяних та новорічних свят у Львові є чимало можливостей, аби не викидати ялинки у смітник, а здати їх на утилізацію.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зокрема, якщо будинок належить до ОСББ чи ЖБК, мешканців просять винести ялинку сьогодні, 22 січня, або наступного тижня 29 січня, і вже вночі їх заберуть на компостувальну станцію. Якщо ж йдеться про будинки, які обслуговують управляючі компанії (колишні ЛКП), то виносити хвойні закликають завтра, 23 січня, та наступної неділі 30 січня, щоб вже в понеділок їх могли забрати та вивезти.

«Ми напрацювали зручний механізм для мешканців нашої громади, щоб всі ялинки потрапили на перероблення, а не їхали на сміттєзвалища. Вивозити ялинки з будинків ОСББ будуть в ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня – це в ніч з суботи на неділю, і повезуть на компостувальну станцію. З будинків, які обслуговують управляючі компанії, вивозитимуть ялинки в понеділок 24 і 31 січня відповідно.

Ялинку необхідно винести на сміттєвий майданчик, та в жодному разі не викидати в контейнер, а покласти біля нього. Просимо також познімати всі прикраси, бо коли в дробарці дробимо ялинки, дуже недобре, коли там є залишки гірлянд», - розповіла Оксана Кошак, начальниця управління з питань поводження з відходами ЛМР.

Також львів’яни можуть вивезти хвойні самостійно на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, або в ЛКП «Зелений Львів» на вул. Замарстинівська, 167а.

Коли і де будуть працюювати мобільні пункти збору ялинок – тут.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news