logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Викрадення з апеляційного суду $120 тисяч: поліція затримала раніше судимого червоноградця

24-01-2022 13:211669

Викрадення з апеляційного суду $120 тисяч: поліція затримала раніше судимого червоноградця
Фото: Поліція Львівської області

За скоєне 28-річному жителю Червонограда, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за крадіжки, загрожує покарання - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у ніч на 18 січня у Львові обікрали Західний апеляційний господарський суд. Відомо, що грабіжник заліз через вікно до приміщення суду на другому поверсі і вкрав із сейфу 120 тис. доларів США. Прес-служба суду наголосила, що вкрадена готівка була вказана у декларації судді.

Згодом стало відомо, що суддею Західного апеляційного господарського суду, в якої з сейфу вкрали 120 тис. доларів, виявилась Віра Гриців.

Як повідомляє відділ комунікації Національної поліції Львівської області, повідомлення про пограбування суду вони отримали 18 січня.

До розшуку зловмисника були задіяні оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Львівського районного управління поліції №1, а також оперативники карного розшуку та співробітники інших підрозділів поліції Львівщини. Проведеними заходами правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетний 28-річний житель Червонограда, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за крадіжки. Вчора, 23 січня, поліцейські затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у затриманого речові докази його причетності до вчинення кримінального правопорушення. 

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news