Уряд вирішив доопрацювати законопроєкт про перехідний період

http://leopolis.news/post/57210/uryad-vyrishyv-doopracyuvaty-zakonoproekt-pro-perehidnyy-period

25/01/2022

Як зазначається у повідомленні Урядового порталу, таке рішення пов’язане з необхідністю його ґрунтовного доопрацювання відповідно до висновку Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) від 15 жовтня 2021 року.

За словами віце-прем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, окрім низки критичних зауважень від Венеційської комісії, також існує недостатня підтримка поточної редакції проекту з боку депутатського корпусу та фахівців.

«Цей проект закону є результатом потужної роботи як Мінреінтеграції, так і інших міністерств та державних органів. Водночас він потребує певних доопрацювань, що гальмує процес його розгляду в Парламенті. У ході консультацій і народні депутати, і наші міжнародні партнери також висловлювалися на користь доопрацювання закону», –наголосила Ірина Верещук.

Таке рішення, за її словами, остаточно ухвалене за підсумками її поїздки до Донецької області та у місто Харків.

«Як з’ясувалося після засідання у Харкові, якщо документ лишиться у тому вигляді, в якому він є сьогодні – неможливо буде його розширити, аби забезпечити національні інтереси України, і людиноцентричність, як вказували наші міжнародні партнери, і Венеційська комісія зокрема. Змін мають зазнати певні положення, які, в першу чергу, будуть спрямовані на більше «олюднення» законопроекту», –повідомила Верещук.

Міністерство має намір доопрацювати положення, що стосуються прав і свобод громадян.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news