logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

«Україні не місце в НАТО»: президент Хорватії зробив жорстку заяву і назвав Революцію гідності переворотом

25-01-2022 17:241209

«Україні не місце в НАТО»: президент Хорватії зробив жорстку заяву і назвав Революцію гідності переворотом
Фото: gordonua.com

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО й у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє хорватське видання Dnevnik.

Відповідаючи на запитання, як Хорватія відреагує на ситуацію в Україні, Міланович сказав: «Ми не будемо мати з цим нічого спільного, і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, виведемо (з регіону. – Ред.) останнього хорватського солдата».

«Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей. Історія була така – Україна йде на захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС на неї чекають молочні ріки - кисільні береги. Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн, ЄС нічого Україні не дав», – сказав він.

За словами Мілановича, він буде всіма силами ставати на заваді будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між РФ і Україною.

«Пленкович (прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, давній друг України. – Ред.) може погрожувати, скільки захоче. Хорватія повинна тікати від цього, як від пожежі. Хорватія не буде пожежником у цьому», - заявив Міланович.  

Нагадаємо, у грудні  Зоран Міланович назвав візит прем'єр-міністра Андрія Пленковича до України на тлі високої напруги у відносинах із Росією «чистим шарлатанством».

Міланович заявив, що візит прем'єра в Україну може погано позначитися на відносинах Хорватії з Росією.

Пленкович приїжджав до України з дводенним візитом, відвідав Київ та Львів. Під час візиту було оголошено, що Хорватія приєдналася до кола країн ЄС, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи України.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news