Понад 2,2 млн грн збитків при закупівлі масок: повідомили про підозру одному з керівників «Львіввугілля»

http://leopolis.news/post/57313/ponad-22-mln-grn-zbytkiv-pry-zakupivli-masok-povidomyly-pro-pidozru-odnomu-z-kerivnykiv-lvivvugillya-

26/01/2022

Про це інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2020 року було укладено договір між державним підприємством та приватним товариством щодо закупівлі товарів, необхідних для локалізації та ліквідації коронавірусної хвороби.

«Службовець, будучи відповідальною особою за проведення даних процесів, не забезпечив належної роботи щодо перевірки договорів, на предмет їх доцільності та економічної ефективності. Натомість підписав ці документи та засвідчив їх печаткою. Відтак, було придбано півмаски фільтрувальні за завищеною ціною. Загальна сума збитків заподіяних державі становить понад 2,2 млн грн.», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, відсторонення його від займаної посади та арешту майна.

Також встановлюється причетність до вказаного злочину інших посадових осіб.

Злочин розкрито прокурорами спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news