У Стрию поліцейські на гарячому затримали квартирних крадіїв

http://leopolis.news/post/57340/u-stryyu-policeyski-na-garyachomu-zatrymaly-kvartyrnyh-kradiv

27/01/2022

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Напередодні, 26 січня близько 13.45 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від мешканця міста Стрий про те, що у його квартиру проникли невідомі люди, вочевидь, з наміром вчинити крадіжку.

За вказаною адресою негайно виїхали: екіпажі сектору реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Стрийського районного управління поліції. На місці події правоохоронці виявили двох чоловіків, які викрали з помешкання гроші та ювелірні вироби та саме намагались втекти.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Особи затриманих встановлені – ними виявились двоє мешканців райцентру віком 33 та 36 років, які неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини – крадіжки та розбій. Один із затриманих торік звільнився з місць позбавлення волі. У квартиру вони проникли, пошкодивши замки вхідних дверей.

Досудове розслідування триває. Невдовзі слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, повідомлять зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 (Замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до шести років позбавлення волі. 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news