logo
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

На Львівщині на хабарі спіймали директора навчального закладу (ФОТО)

27-01-2022 12:336716

На Львівщині на хабарі спіймали директора навчального закладу (ФОТО)
Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині викрито директора одного із державних навчальних закладів на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, службовець вимагав та отримав у підпорядкованого працівника, який працює на посаді майстра у вказаному навчальному закладі, 11 тис. грн за нестворення штучних перешкод у здійсненні останнім своєї професійної діяльності.

Наразі вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Також, у провадженні досліджується питання розтрати бюджетних коштів при проведенні ремонтних робіт приміщень вказаного навчального закладу.

Операцію з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, мова йде про директора одного з професійно-технічних училищ Львова. За скоєне фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news