У Турківському професійному ліцеї запрацював новий навчально-практичний центр

http://leopolis.news/post/57366/u-turkivskomu-profesiynomu-lice-zapracyuvav-novyy-navchalno-praktychnyy-centr

27/01/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Як розповів профільний заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, на створення центру виділили 1 млн 340 тис. грн, з яких 840 тис. грн – субвенція з державного бюджету, 500 тис. грн - співфінансування з обласного бюджету.

«У ліцеї навчаються 537 учнів, тож відкриття навчально-практичного центру є важливим кроком для покращення матеріально-технічної бази закладу та осучаснення навчального процесу.

Створення центрів відбувається як за кошти державного бюджету, так і за кошти місцевих бюджетів, за спецкошти закладів профосвіти, за підтримки бізнес-компаній. Загалом на Львівщині з 2016 року відкрили вже 38 навчально-практичних центрів», - зазначив Іван Собко.

Навчально-практичні центри (НПЦ) – це частина приміщень закладу професійної освіти з новим обладнанням та технікою. Там учні проводять практичні заняття, а дорослі – підвищують кваліфікацію або перенавчаються. Створення НПЦ розпочалось у 2016 році. З цього часу Уряд системно інвестує кошти за цим напрямом».

Зазначимо, що у 2021 році з обласного бюджету також виділили 1 млн 250 тис. грн на капітальний ремонт даху адміністративного корпусу ліцею, а за кошти державної субвенції у сумі 300 тис. грн облаштували кабінет математики.

«Відкриття НПЦ це завжди знакова подія в закладі профтехосвіти. Радіємо, що тепер учні-електрики Турківського професійного ліцею здобуватимуть практичні навики на сучасному обладнанні. Окрім цього, в центрі планується проводити перепідготовку незайнятого населення та підвищувати кваліфікацію майстрів виробничого навчання. Дякуємо всім причетним за реалізацію цього проекту», - наголосив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА Іван Пикус.

Навчально-практичний центр складається з двох майстерень для проведення практичних занять та кабінету для теоретичної частини навчання. 

«Для нашого ліцею це значна подія, яка знаменує новий виток в історії нашого навчального закладу. Це можливість ознайомити здобувачів освіти з найновішими технологіями, сучасними засобами та новітнім обладнанням. Приємно, що у закладі відбуваються такі позитивні зміни, вдвічі приємно, що нас підтримує держава, а отже ми маємо розвиватись і надалі», - розповів директор ліцею Ярослав Юричко.

Довідково:

Професійно-технічний навчальний заклад «Турківський професійний ліцей» відкрили у 1966 році. Тут готують фахівців енергетичного спрямування - електромонтерів сільської електрифікації, електромонтерів лінійних споруд з монтажу та експлуатації лінійних електропередач  високої напруги і контактної сітки та електромонтерів-лінійників з монтажу та експлуатації лінійних електропередач  високої напруги і контактної сітки.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news