Монастирський подав кандидатуру на нового керівника Нацгвардії

http://leopolis.news/post/57387/monastyrskyy-podav-kandydaturu-na-novogo-kerivnyka-nacgvardi

27/01/2022

Про це Монастирський повідомив у Facebook.

«Командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан подав рапорт про звільнення з посади. Це вчинок справжнього офіцера», – написав він.  

«Рапорт Миколи Балана мною буде підтримано і надіслано Президенту України для прийняття рішення.  Одночасно мною внесено подання Президенту України про призначення виконувачем обов’язки Командувача НГУ заступника Командувача НГУ генерал-лейтенанта Юрія Лебедя», – додав Монастирський. 

Юрій Лебідь народився 2 травня 1967 року в м. Суми.

2004 року закінчив Національну академію оборони та здобув оперативно-тактичний рівень підготовки (магістр).

Пройшов офіцерські посади від командира взводу до начальника Східного територіального управління Національної гвардії України.

13 червня 2019 року Указом Президента України призначений заступником командувача Національної гвардії України.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Він запевнив, що буде проведене вивчення умов, в яких несуть службу всі призовники строкової служби в Національній гвардії та Державній прикордонній службі. 

Як відомо, після трагедії у Дніпрі командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан написав рапорт про відставку з посади у зв’язку із стріляниною на заводі у Дніпрі, яку влаштував солдат Нацгвардії.

Як повідомляли, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць-строковик застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення.

Згодом його затримали співробітники поліції  в Дніпропетровській області.

Стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артем Рябчук 2001 року народження.

Затриманий строковик розповів, як розстрілював нацгвардійців (ВІДЕО)

Народна депутатка Юлія Яцик наводить таку версію: «Попередня інформація по нацгвардійцю. Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву. Останні не вжили жодних заходів, визнали його «стукачем» та почали з нього знущатися. Він спеціально чекав 2 місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news