logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

Росія-терорист захопила в Україні сотні тисяч заручників! Блог Ростислава Новоженця

13-03-2022 19:223866

Росія-терорист  захопила в Україні сотні  тисяч заручників!  Блог Ростислава Новоженця

Хто зупинить міжнародного терориста?

 

Сьогодні москалі розбомбили Міжнародний центр з підтримки миру та безпеки на близькій мені Яворівщині. По Центру було випущено 30 ракет. Загинуло 35 осіб і 134 поранено. Це всього лиш за 25 км від кордону з ЄС та НАТО.

Вчора лічильник смерті від рук окупанта у далекому мені Маріуполі перетнув позначку у 1500 осіб. Півмільйонне місто повністю зруйноване. Сто тисяч мирних мешканців стали заручниками агресора. Люди залишились без їжі, води, газу, електроенергії, тепла. Це всього лиш за 40 км від кордону з РФ.

Але біль від втрат як на заході так і на сході країни однаковий. Всюди гинуть українці. Ворог просто розстрілює нас з неба авіабомбами та ракетами, бо на землі терпить поразку за поразкою.

Та Московія вже перейшла всі межі, порушуючи всі правила війни, знищуючи мирне населення. Московія перетворилась у міжнародного терориста. Звісно у відплаті ми покладаємо усі надії на Збройні Сили України. Але ще й без надії сподіваємось на військову підтримку світу.

Потрібно стукати в усі міжнародні інстанції. Державні установи справно виконують свою роботу, але листи від громадських організацій та окремих громадян можуть стати тією останньою краплею на нашу користь. Я також написав чергового листа. На цей раз до Генерального секретаря ООН:

Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу

Шановний пане Генеральний секретар!

18-ту добу в Україні триває повномасштабна війна, розвязана Російською Федерацією. Українська Армія мужньо обороняється і завдає ворогу відчутних втрат. Розуміючи неминучість поразки,  противник підступно спрямував свої збройні сили на беззбройне цивільне населення: завдаються ракетно-бомбові удари по містах, нищиться критична інфраструктура та житлові квартали. Гинуть мирні мешканці, зокрема жінки й діти. Все це є грубим порушенням Міжнародного гуманітарного права!

Вершиною цинізму збройних сил Росії стало руйнування українського міста Маріуполя з майже півмільйонним населенням. Ворог ось уже декілька діб безупинно бомбардує та обстрілює Маріуполь. Вже загинуло майже дві тисячі мирних мешканців. Розтрощені всі будівлі. Місто перебуває в облозі, немає газу, електроенергії, тепла. В заручниках опинились 100 тисяч маріупольців. Постійно зриваються гуманітарні коридори з евакуації населення. В обмін на домовленості щодо вивезення хворих, поранених і дітей ворог застосовує розстріли. А такі дії Росії кваліфікуються не інакше як міжнародний тероризм.

В Організацію обєднаних націй входить 193 країни світу. Україна була однією із засновниць цієї організації. І невже така кількість держав не може зупинити спільними зусиллями одного, хоч і найбільшого за територією, міжнародного терориста, якою є Російська Федерація? Надворі XXI століття і в самісінькому центрі Європи йде війна. Війна на винищення 40-мільйонної української нації на своїй землі. А світ ухвалює грізні заяви, резолюції, звернення, вдається до економічних санкцій, але на терориста це не діє. Він вчепився у свою жертвою мертвою хваткою. Терорист розуміє тільки силу. На військову силу терориста колективний світ має відповісти стократ більшою збройною силою! Світ просто зобов’язаний оголосити війну проти російського тероризму!

Основною метою діяльності ООН є підтримання, зміцнення миру та міжнародної безпеки, розвиток співробітництва між державами світу. ООН нехтує своїми прямими обовязками й не виконую цю свою функцію захисту щодо України. Тоді для чого взагалі така організація, яка не здатна зупинити терористичні дії однієї країни? Що Ви особисто відчуваєте пане Генеральний секретар ООН, коли з вашої мовчазної згоди й бездіяльності зараз від бомб і артилерійських снарядів, голоду, холоду та виснаження гинуть сотні маленьких дітей в Маріуполі і по всій Україні. Гинуть жінки та люди похилого віку. Бо чоловікам в Україні, які зі зброєю в руках вийшли проти переважаючого ворога, потрібна ваша підтримка на ділі, а не на словах. А Ви цієї підтримки не дали! Ви стали співучасником злочину.

Пане  Антоніу Гутерреш! Чому завмер у бездіяльності ваш військово-штабний комітет і  досі в Україну не введені міжнародні війська аби приборкати РФ? Чому Росія, як країна терорист досі залишається у Раді Безпеки ООН? Ви що вступили з Росією у таємну змову?

Відомо, що ряд країн ведуть активну боротьбу з міжнародними терористичними організаціями (США, Канада, Велика Британія, Франція, Туреччина, ФРН, Ізраїль тощо). В крайніх випадках, зокрема, США та Ізраїль вдаються до фізичного знищення лідерів терористичних організацій; застосовують репресивні заходи щодо родичів терористів та інші дієві методи впливу.

Просимо, благаємо, врешті-решт вимагаємо від Вас вжити негайних, рішучих і дієвих кроків аби зупинити міжнародного терориста Росію! Зупинити війну в Україні! Захистити весь український люд!

Ростислав Новоженець, президент Благодійного фонду Україна-Русь

м.Львів, Україна, 13 березня 2022 року