logo
28/03
2 ...

Сьогодні – День Національної гвардії України

26-03-2023 10:452047

Сьогодні – День Національної гвардії України
Фото: UkrMedia

Сьогодні, 26 березня, Національна гвардія України відзначає дев'яту річницю від дня свого створення.

Про це повідомляє МВС України.

«Народжена у буремному 2014 році, Національна гвардія України продовжує виконувати свою основну функцію — захист держави та її громадян», - йдеться у повідомленні МВС.

Вітання Командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрія Лебідя:

«Шановні гвардійці, дорогі побратими!

Шановні члени родин військовослужбовців НГУ, дорогі наші ветерани!

Прийміть щиріші привітання з нагоди дев’ятої річниці з Дня створення Національної гвардії України!

Висловлюю велику шану й вдячність за Вашу щоденну службу й стійкість в боротьбі за нашу незалежність, за права, свободи й безпеку українців!

Ситуація в Криму й на Донбасі у 2014 році та подальші роки нашої боротьби аж до повномасштабного вторгнення рф показали, що держава потребує професійних, мотивованих, навчених, патріотично налаштованих захисників, готових реагувати на будь-які загрози. Створена 9 років тому Національна гвардія України довела, що такі воїни є і це дійсно вагомий елемент безпеки нашої країни.

Ми багато чого пройшли і досягли. 9 років ми щоденно робили і робитимемо все, щоб громадяни України почували себе у безпеці. Ми залучали в наші ряди добровольців, обмінювались досвідом із військовими формуваннями країн НАТО та ЄС, забезпечували правопорядок, виконували завдання в районах стихійних лих, протидіяли терористичним загрозам, охороняли стратегічно важливі об’єкти.

З першої хвилини повномасштабного вторгнення гвардійці одними з перших зустріли ворогів на різних напрямках вторгнення й стали тією силою, яка доповнила ядро оборони України.

Умовою для нашої подальшої ефективності є непохитна єдність суспільства та стійкість наших військовослужбовців. Бо усі ми об’єдналися заради спільної мети - нашої перемоги! На базі підрозділів з найбільшим бойовим досвідом сьогодні формуються бригади Гвардії наступу, які після підготовки, доозброєння і злагодження будуть звільняти наші землі разом з іншими підрозділами Сил оборони.

У цей день хочу також зазначити, що серед головних завдань держави й Національної гвардії є також звільнення з полону усіх наших захисників. Ця робота триватиме скільки буде потрібно.

Ми схиляємо голови у пам'ять тих, хто віддав життя у боях! Ці воїни завжди будуть для нас Героями, Україна завжди пам'ятатиме їх та їхній подвиг.

У день професійного свята бажаю усім гвардійцям, службовцям, ветеранам та їхнім родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту і нашої спільної Перемоги! Слава Національній гвардії України! Слава Україні!».

З Днем Національної гвардії привітав Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний: «Честь, мужність, закон - це ті поняття, що об‘єднують усіх нацгвардійців. Але за вами - не тільки правопорядок і безпека. Щодня на полі бою ви здійснюєте подвиги, демонструєте, що вірність присязі та українському народу - це не просто пусті слова. Проявляєте неабияку стійкість та відвагу. Ціною власного життя виборюєте свободу для кожного українця. Зі Збройними Силами України, з перших днів російської агресії, ви героїчно б’єтеся на найскладніших ділянках фронту. Плечем до плеча. Саме завдяки нашій єдності та відданості Батьківщині - ми непереможні».

Leopolis.news