logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

В облдержадміністрації експонують виставку до 90-річчя ОУН (ФОТО)

20-08-2019 13:331064

В облдержадміністрації експонують виставку до 90-річчя ОУН (ФОТО)

У Львівській ОДА відкрили науково-популярну виставку «ОУН: ідея і чин», яку присвячено 90-річчю створення Організації українських націоналістів.

Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, виставка складається з 10 стендів, які розкривають основні сторінки історії ОУН.

За словами автора виставки, молодшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Михайла Галущака, назва виставки походить від однойменного журналу проводу ОУН.

На світлинах зображено провідних діячів та учасників української національно-визвольної боротьби у ХХ ст. Особливістю виставки є те, що при її створенні було використано маловідомі архівні фото українського визвольного руху першої половини ХХ ст.

Окрім того, при написанні текстів до виставки автор використав праці істориків Богдана Галайка, Івана Патриляка, Івана Хоми, Миколи Посівнича, Олександра Пагір’ї та Ярослава Сватка.

Виставку презентують за підтримки Львівської ОДА у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки. У Львові виставку експонуватимуть до кінця тижня, опісля вона помандрує навчальними закладами, бібліотеками та народними домами Львівщини.

Фото: ЛОДА

Leopolis.news