logo
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
26/03
2 ...

Держекоінспекція виявила на Яворівщині порушення правил рибальства у нерестовий період

03-05-2022 14:131902

Держекоінспекція виявила на Яворівщині порушення правил рибальства у нерестовий період

Працівники Державної екологічної інспекції Львівщини у рамках природоохоронної акції «Нерест» на території Яворівського району Львівської області на водоймах поблизу сіл Прилбичі та Терновиця виявлено порушників правил рибальства.

Про це інформує ДЕІ Львівщини. 

Зокрема, на трьох громадян складено адміністративні протоколи за ч. 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вилов риби у нерестовий період у забороненому місці. Крім цього, один громадянин грубо порушив правила рибальства, а саме проводив вилов риби забороненим знаряддям лову – сачком, при цьому добув 2 карасів. 

На даного порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, сума заподіяної шкоди становить 3162 грн. Заборонене знаряддя лову вилучено, матеріали за даним фактом будуть скеровані для розгляду в судові органи.

Водночас, на вищезгаданій водоймі виявлено та вилучено сітки ставні, загальною довжиною 400 м, власника яких не встановлено. В сітках виявлено 45 штук карасів, яких випущено у водойму.

Також під час проведення рейдових заходів в розливі річки Західний Буг поблизу села Межиріччя Червоноградського району Львівської області державними інспекторами було виявлено громадянина, який проводив вилов риби забороненим знаряддям лову - сіткою ставною. На даного порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який буде скеровано для розгляду в судові органи. Крім цього, нараховано збитки за незаконний вилов 1 лина на суму 1598 грн.

Держекоінспекція у Львівській області черговий раз просить дотримуватися встановлених заборон під час нересту, адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Leopolis.news