Вступ на бакалавра: реєстрація е-кабінетів розпочнеться 1 липня

http://leopolis.news/post/63534/vstup-na-bakalavra-reestraciya-e-kabinetiv-rozpochnetsya-1-lypnya

06/05/2022

Про це повідомляє Оsvita.ua.

Відповідна дата реєстрації е-кабінетів вступників визначена Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, що затверджений Міністерством освіти і науки.

Заява в електронній формі подаватиметься вступником шляхом заповнення електронної форми в режимі онлайн та розглядатиметься приймальною комісією закладу вищої освіти.

Цього року вступники матимуть можливість подати до п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення у фіксованих та відкритих конкурсних пропозиціях, та до двадцяти заяв на небюджетні конкурсні пропозиції.

Вступники, які претендуватимуть на місця державного або регіонального замовлення за денною чи заочною формою здобуття освіти, у кожній заяві зазначатимуть її пріоритетність.

Для участі у конкурсі для вступу за різними формами здобуття освіти (бюджетна або небюджетна) вступники мають подавати окремі заяви.

У закладах вищої освіти також будуть створені консультаційні центри при приймальних комісіях для надання допомоги вступникам під час подання заяв в електронній формі. Вступники матимуть можливість звернутися до консультаційного центру будь-якого закладу вищої освіти з метою створення електронного кабінету та внесення заяв в електронній формі.

Як відомо, прийом документів від вступників розпочнеться 29 липня і закінчиться 8 серпня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, і 23 серпня – для осіб, які вступають за результатами національного мультипредметного теста, а також творчих конкурсів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news