logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Зеленський зустрівся з Президентом Стортингу Норвегії

08-05-2022 18:541103

Зеленський зустрівся з Президентом Стортингу Норвегії
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Стортингу Норвегії Масудом Гарахані, який відвідав нашу країну з візитом.

Про це інформує Офіс президента.

«Радий нашій зустрічі. Вдячний за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за можливість виступити у вашому парламенті», – звернувся Зеленський до Гарахані.

Президент України висловив подяку норвезькому суспільству за підтримку народу України з першого дня війни за свою свободу.

Зі свого боку Масуд Гарахані зазначив, що для нього – честь відвідати Україну. Він наголосив, що промова Володимира Зеленського в Стортингу була історичною.

«Сьогодні моя країна якраз святкує день, коли нам вдалося повернути свою демократію й незалежність після Другої світової війни. На жаль, ваша країна сьогодні знову проходить через агресію й насильство», – зауважив Президент Стортингу Норвегії.

Масуд Гарахані розповів, що був глибоко вражений наслідками російської окупації, які побачив в Ірпені та Бучі на Київщині.

«Я хочу підтвердити вам, що Норвегія завжди стоїть поруч з Україною», – сказав він.

Сторони обговорили зміцнення безпекової підтримки України з боку Норвегії. Глава держави подякував за рішення Норвегії про передачу Україні оборонного озброєння та його практичну реалізацію.

Під час зустрічі Володимир Зеленський і Масуд Гарахані обговорили підходи до подальшого зміцнення санкцій проти росії. Також сторони торкнулися питання можливості взаємодії у сфері енергетичної безпеки.

Президент відзначив фінансову підтримку України з боку Норвегії та гуманітарну допомогу, а також запросив долучитися до відбудови нашої країни.

Leopolis.news