logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Благодійна організація незаконно ввозила на Львівщину брендовий одяг та взуття під виглядом гуманітарки

10-05-2022 16:541230

Благодійна організація незаконно ввозила на Львівщину брендовий одяг та взуття під виглядом гуманітарки
Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині викрито ввезення під виглядом гуманітарної допомоги нового товару загальною вартістю понад 11 млн грн.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Зазначається, що Львівською обласною прокуратурою спільно з правоохоронними органами області продовжуються заходи з виявлення незаконного поводження з гуманітарною допомогою, вчиненого в умовах воєнного стану.

Так, в рамках кримінального провадження за фактом підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК України), виявлено вантажівку із напівпричепом, яка перевозила з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги нове взуття і одяг.

Під час обшуків у вантажівці та напівпричепі виявлено та вилучено 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям. Зокрема, виявлено понад 3 500 пар нового чоловічого, жіночого та дитячого взуття різних марок, в тому числі відомих брендів.  

За попередніми даними, загальна вага вилученого товару становить більш як 7,6 т товару, вартістю на понад 11 млн грн, при цьому, в офіційних документах, і вага і вид вантажу вказувались інші.

Слідчі дії тривають, вантажівку та напівпричеп вилучено, вирішується питання про накладення на них арешту, та встановлюються особи причетні до вчиненого кримінального правопорушення.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з працівниками ГУ НП у Львівській області.

За інформацією голови Львівської ОВА Максима Козицького, незаконну схему ввезення одягу та взуття відомих брендів налагодила одна з благодійних організацій.

«Одна з благодійних організацій налагодила на Львівщині схему ввезення одягу та взуття відомих брендів під виглядом гуманітарної допомоги. За попередніми даними, вартість цього товару становить понад 11 мільйонів гривень.

 

Дякую прокурорам Львівської обласної прокуратури та слідчим Поліції Львівської області за проведену операцію. Війна – не час для наживи всякого роду «ділків», – повідомив Козицький.

Днями повідомлялось, що на розкраданні гуманітарки затримали двох діячів з Львівщини.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news