logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський виступив перед парламентом Словаччини (ВІДЕО)

10-05-2022 18:311368

Зеленський виступив перед парламентом Словаччини (ВІДЕО)
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив із зверненням у Національній раді Словаччини.

Зеленський у своєму виступі закликав зупинити росію разом, бо «якщо не зупинимо –російські війська повторять злочини, які скоїли в Бучі та Бородянці, на землі кожної держави, до якої зможуть дотягнутися, зокрема на території вашої держави».

«Тож перший і головний інструмент, щоб перемогти в цьому протистоянні, – це зброя. І я можу сказати від імені всього нашого народу, що українці завжди пам'ятатимуть, як Словаччина надала нашій державі у вирішальний час те, що справді допомогло нам. І є потенціал, щоб продовжити цю співпрацю. Зокрема в питанні про авіацію – про літаки, про гвинтокрили», – зазначив він.

Також Зеленський просить не забувати про санкції: «Разом із застосуванням нашою армією ефективної зброї санкції створюють для європейської ідеї справді надійний захист».

Президент України зазначив, ще більше об'єднання у Європі можливе тільки в одному випадку – якщо Україна прямо зараз, в умовах війни, отримає реальну змогу прискорено рухатися у Європейський Союз.

«Питання про надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу вже у червні цього року – це питання захисту всього європейського проекту. Так само як і питання про економічну підтримку для України. Неможливо воювати без економіки. А росія робить усе, щоб зруйнувати нашу економіку. Як приклад – більшість російських ракет, які вдарили по українській землі, вдарили саме по економічній інфраструктурі», – наголосив Зеленський.

«Знаю, що в червні у Братиславі відбудеться донорська конференція для мобілізації допомоги Україні.

Вдячний усім, хто бере участь в її організації, зокрема аналітичному центру GLOBSEC. І вірю, що зможемо обговорити на цьому братиславському майданчику вже конкретні проекти з відновлення нормального життя у різних регіонах України», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news