Ситника звільнили з НАБУ і призначили заступником голови НАЗК

http://leopolis.news/post/63919/sytnyka-zvilnyly-z-nabu-i-pryznachyly-zastupnykom-golovy-nazk

12/05/2022

Відповідний наказ Новіков підписав сьогодні, повідомляється на сайті НАЗК.

Як повідомила народний депутат від фракції «Слуги народу» Юлія Гришина, Артема Ситника звільнили з посади директора НАБУ через закінчення строку повноважень.

Т.в.о голови НАБУ на цей час значиться Углава Гізо Трістанович.

У НАЗК Артем Ситник відповідатиме за такі напрями:

  • координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України;
  • запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Артем Ситник також виконуватиме обов’язки голови НАЗК у разі відсутності останнього.

 «Артем Ситник — людина з унікальним в умовах України досвідом. Повернення його до антикорупційного фронту України важливе для повного подолання корупційних ризиків у воєнний та післявоєнний час спільно з командами Президента, Уряду та Парламенту», — підкреслив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Олександр Стародубцев, який займав вказану посаду раніше, продовжить працювати в команді команд НАЗК на посаді заступника керівника апарату.

Зазначається, що поміж його повноважень залишаться координація HR-напрямку, ІТ та просвітницької роботи. Отже, він продовжить координувати впровадження проєкту UkraineNOW.Візія майбутнього, що реалізується за підтримки «Антикорупційної ініціативи ЄС», проєкту з використання штучного інтелекту DataMining, методологій OKR (objectives and key results) та «П‘яти дисциплін», займатися розвитком ERP-системи управління справами, яка фактично переводить всю роботу органу в діджитал-середовище. Так, у 2021 НАЗК стало першим органом влади в Україні, команда якого впровадила таку систему в роботу.

Як відомо, у 2015 році Артем Ситник за результатами першого в Україні незалежного конкурсу на посаду керівника органу влади був призначений на посаду Голови Національного антикорупційного бюро України. Він обіймав цю посаду до 2022 року та з командою фактично створив цей орган.

Зазначимо, що ситника тривалий час намагались прибрати з посади керівника НАБУ.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news