logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

За $1 тис. допомагав уникнути мобілізації: затримано головного лікаря одного з медзакладів Львівщини (ФОТО)

16-05-2022 12:525588

За $1 тис. допомагав уникнути мобілізації: затримано головного лікаря одного з медзакладів Львівщини (ФОТО)
Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці затримали головного лікаря однієї з лікарень області за підозрою в оформленні довідки для уникнення мобілізації.

Про це повідомляють поліція Львівської області та Львівська обласна прокуратура.

Як встановили правоохоронці, затриманий, зловживаючи службовим становищем, одержав неправомірну вигоду у військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає тому право уникнення мобілізації у Збройні сили України та право на безперешкодний виїзд за межі держави в умовах воєнного стану.

Свої «послуги» головний лікар однієї з комунальних лікарень Львівської області оцінив в одну тисячу доларів США.  Правоохоронці затримали його в порядку ст.208 КПК України під час одержання  неправомірної вигоди.

СБУ та поліція не розголошують прізвища затриманого, але з власних джерел ZAXID.NET у правоохоронних органах вдалось дізнатись, що затриманий – головний лікар Жовківської районної лікарні Орест Бакум.

Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за матеріалами УСБУ у Львівській області.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news