Майже 150 млн грн, вилучених у брата судді Вовка, передали армії

http://leopolis.news/post/64290/mayje-150-mln-grn-vyluchenyh-u-brata-suddi-vovka-peredaly-armi-

18/05/2022

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«18 травня 2022 року НАБУ передало Збройним Силам України понад 3,7 млн дол. США, 846 тис. євро, 20 тис. фунтів та 242 тис. грн. Ці кошти детективи виявили під час обшуку в березні 2021 року, після викриття «на гарячому» одного з адвокатів, за збігом обставин, родича голови ОАСК. На вилучений «трофей» наклали арешт», – йдеться у повідомленні.  

Як зазначається, з початком війни НАБУ та САП ініціювали, а ВАКС підтримав скасування арешту з цих коштів і дозволив передати їх на потреби військових.

За версією слідства, адвокати Юрій Донець і Юрій Зонтов вступили у змову з метою підбурення до дачі 100 тисяч доларів хабаря ліквідатора страхової компанії «АКС Кепітал» Сергія Коваленка. Ці кошти нібито мали передати судді Окружного адмінсуду Києва за задоволення позову цієї страхової компанії до податкової Києва, в якому просили скасувати податкове повідомлення. Кошти Коваленко передав двома траншами: 25 березня – 10 тисяч доларів, а 6 квітня решту суми в 90 тис. дол.

Як стверджував прокурор САП у суді, 20 тис. дол. неправомірної вигоди віднайшли у підозрюваного Донця, а 80 тис. дол. – у брата голови ОАСК Зонтова. Він також повідомив, що усі деталі передачі хабаря та перебігу судової справи «АКС Кепітал» підозрювані обговорювали в листуваннях, які знайшли детективи НАБУ, та в розмовах, зафіксованих негласними слідчими (розшуковими) діями. Також у Зонтова знайшли флешку з проєктом судового рішення про задоволення позову страхової компанії «АКС Кепітал».

Нагадаємо, НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка через нібито одержання 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці гроші нібито мали передати саме керівнику суду за те, щоб той вирішив питання про задоволення позову юридичної особи іншим суддею ОАСК. Під час обшуків в офісі брата Вовка детективи НАБУ виявили велику кількість готівкових коштів. 

Leopolis.news