На Львівщину прибув керівник дипломатії Ватикану

http://leopolis.news/post/64296/na-lvivshchynu-prybuv-kerivnyk-dyplomati-vatykanu--

18/05/2022

Як інформує пресслужба ЛОВА, у межах свого візиту Архієпископ разом з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким відвідали Центр допомоги внутрішньо переміщеним особам, розташований у римсько-католицькому храмі св. Йоана Павла ІІ у селі Сокільники.

Від початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України парафія святого Івана Павла ІІ Папи Римського прийняла вже понад 1 500 осіб. На сьогодні в парафії проживає 120 вимушено переселених осіб.

Мешканці центру зустріли Архієпископа з табличками з назвами міст, які вони покинули, щоб показати, як багато населених пунктів постраждали від російської агресії. Архієпископ поспілкувався з ними, висловив слова підтримки і співчуття, вислухав особисті історії. Також представник Святого Престолу подякував волонтерам Центру за облаштування безпечного прихистку для внутрішньо переміщених осіб та звернувся до останніх із посланням від Папи Римського.

«Хочу висловити нашу солідарність з народом України. Я впевнений, що всі ви маєте віру в Ісуса Христа. Святійший Отець передає вам своє благословення. Він дуже свідомий того, що відбувається у вашій країні. Він знає, що ви – сильний і єдиний народ. І ми завжди молимося за тих, хто загинув у цій війні, і за тих людей, які змушені були залишити свої домівки. Я бажаю вам, щоб ви були сильними і відважними, щоб ваші діти росли сильними і були щасливі. Папа Римський і весь католицький світ моляться за вас», – сказав Пол Галлаґер.

Висловив вдячність римсько-католицькій спільноті за допомогу переселенцям і начальник Львівської ОВА.

«Величезне дякую католицькій церкві за те, що вона допомогла забезпечити людей житлом і безпекою, щоб вони знову відчули себе як вдома і щоб ніколи не втрачали віру в Бога, в людську доброту і в нашу перемогу. Вірю, що все в нас буде добре! Дякую за те, що ви разом з нами!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Додамо, що Римсько-Католицький храм св. Йоана Павла ІІ та комплекс сімейного центру біля храму у Сокільниках 18 липня 2020 року освятив Папський розподілювач милостині Кардинал Конрад Краєвський у співслужінні із Митрополитом і Архієпископом Львівським РКЦ Мечиславом Мокшицьким та єпископом-помічником Львівської Архідієцезії Едвардом Кавою. Настоятелем парафії є отець Григорій Драус.

Leopolis.news