logo
28/03
2 ...

У Львові лікують уже понад дві тисячі поранених зі Сходу (ВІДЕО)

19-05-2022 10:431356

У Львові лікують уже понад дві тисячі поранених зі Сходу (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Понад  дві тисячі пацієнтів зі Сходу уже прибули до Першого медоб’єднання Львова  медичними евакуаційними потягами.

Щотижня відбувається евакуація пацієнтів з важкими пораненнями, яких доправляють саме такими потягами, йдеться у повідомленні.

Це відбувається завдяки Міністерство охорони здоров'я України, під керівництвом Міністра охорони здоров’я Viktor  Liashko. В дорозі їх супроводжують Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières. 

Як зазначається, завдяки роботі таких евакуаційних потягів, пацієнти мають змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу в закладах віддалених від прифронтової зони. 

До прикладу, сьогодні з Харкова у дитячу Лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова госпіталізували 15-річну дівчинку Кіру. 15 квітня у Харкові вона просто у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами. 

 У Кіри вогнепальне осколкове ураження із проникаючим пораненням черевної порожнини. 

Уламок пройшов крізь живіт та травмував печінку, жовчний міхур  й дванадцятипалу кишку. У Харкові дівчині провели операцію із його видалення. На ноги Кіра змогла стати лише через місяць.

 Спеціалісти Лікарні Св. Миколая зараз проводять дівчині усі необхідні обстеження та готують до транспортування за кордон для продовження лікування.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news