logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Цьогоріч Енергоатом сплатив до держбюджету вже 8,9 мільярда гривень

19-05-2022 20:54889

Цьогоріч Енергоатом сплатив до держбюджету вже 8,9 мільярда гривень
Фото: epravda.com.ua

Сьогодні, 19 травня, ДП «НАЕК «Енергоатом» перерахувало до державного бюджету України ще частину чистого прибутку за 2021 рік – майже 2,6 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

Таким чином, за неповні 5 місяців поточного року Компанія загалом сплатила до бюджету вже 8,9 млрд грн, що в 1,9 рази більше, ніж за січень – травень минулого року.

На запитання журналіста, навіщо НАЕК це робить в умовах стрімкого скорочення обсягів виробництва, розбалансованого ринку електроенергії, кризи неплатежів на ньому та суттєвого навантаження на Енергоатом з ПСО, керівник Компанії Петро Котін відповів: «У першу чергу, ми патріоти своєї країни. Тож розуміємо, як тяжко нашим захисникам на фронті, скільки всього вони потребують для швидшого наближення нашої перемоги. Тому ми й відмовилися від механізму розстрочки виплат, який сьогодні дозволяє платникам податків розтягувати їх виплати у часі. Заробляти будемо, коли настане мир. Тоді нам знадобляться кошти для відбудови ЗАЕС та прискореного розвитку атомної енергетики держави. А зараз все має бути для фронту – все для Перемоги! Слава Україні!»

Нагадаємо, що Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків висловило Енергоатому особливу подяку за фінансову підтримку нашої держави у цей складний період.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news